Shopping Cart

Geen producten in de winkelwagen.

Het effect van hondenspeeltjes op Pien

Het effect van hondenspeeltjes op Pien
honden cadeau's cadeau voor hondenliefhebber hond jarig hondenspeelgoed hondenspeeltjes schattige honden Surprise Your Dog team cadeaus hondenliefhebber denkspelletjes hond kerstcadeau honden houdenvanhonden puppy cadeaupakket cadeau voor puppy cadeau puppy

Je vraagt je vast af wat het effect van hondenspeeltjes nou eigenlijk is op je hond? We hebben het effect van trek- en kauwspeeltjes bestudeerd maar ook van hondenknuffels. Hieronder laten Pleun en Pien ons zien wat elk hondenspeeltje precies doet voor jouw hond!

Wat is het effect van hondenspeeltjes op Pien?

Hondenspeeltjes zijn niet alleen leuk maar het is ook nog eens goed voor de mentale en fysieke ontwikkeling van je hond. Teckel Pien is een geboren jager, en doordat ze achter speeltjes aan rent kan ze haar instincten vervullen. En naast het vervullen van haar instincten is het ook nog eens goed voor Pien haar stresslevel. En voor Pleun als baasje is dat natuurlijk ook weer positief!

Pleun en Pien vertellen wat het effect van elk hondenspeeltje is, we sommen er vier voor je op:

1. Trekspeeltjes

Trekspeeltjes hebben eigenlijk maar één effect gehad op Pien. Ze is fysiek sterker geworden omdat ze al haar spieren moest gebruiken in de strijd tegen mij. Naast het fysiek sterker worden heeft het haar gebit en kaken ook versterkt. De trekspeeltjes zijn ook goed geweest voor Pien haar mentale ontwikkeling. Ze moest namelijk strategisch goed kunnen nadenken om het speeltje het beste van mij te kunnen bemachtigen.

Naast alle fysieke en mentale effecten hebben trekspeeltjes de band tussen mij en Pien ook enorm versterkt!

2. Kauwspeeltjes

Pien heeft een gezond tandvlees en gebit mede door kauwspeeltjes. De kauwspeeltjes hebben langs Pien haar tanden en tandvlees geschuurd ter voorkoming van bacteriën en tandsteen. Naast het positieve effect op haar gebit en tandvlees heeft het ook nog eens een positieve werking tegen angst en stress.

3. Hondenknuffels

Een hondenknuffel gebruikt Pien niet alleen om mee te knuffelen, ze gebruikt het namelijk ook nog om haar jachtinstinct mee te prikkelen. Pien haar hondenknuffels doen haar denken aan een prooi. Door de piep lijkt het niet alleen op een prooi maar klinkt het ook nog eens zo! Met hondenknuffels kan Pien haar jachtvaardigheden uren trainen.

4. Hondenpuzzels

Je zou het misschien nog niet zo snel denken, maar ja Pien kan puzzelen. En ze vind het zo leuk. Met intelligentiespeelgoed zorg ik ervoor dat Pien geestelijk fit en gezond blijft, ook als Pien straks wat ouder is. Je zou het misschien niet verwachten maar de denkspelletjes waren soms beter om Pien haar energie kwijt te raken dan de fysieke spelletjes.

Uit onderzoek blijkt dat 10 minuten intensief puzzelen met je hond even moe kunnen maken als 45 minuten lichaamsbeweging.

Binnenkort zal er een IQ bag worden gelanceerd waarbij je jouw hond ook kan laten kennis maken met hondenpuzzels. Blijf op de hoogte en volg ons op instagram.

Pootje van ons!🐾

Share :

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categoriën

Populaire Berichten

Speurtocht

Speurtocht

Archief

Instagram

Ontvang nu bij elke bestelling een gratis kalfshoef!


Geen minimale bestelwaarde vereist