Puppy Pien, een hele schattige hond!

Puppy Pien, een hele schattige hond!
honden cadeau's cadeau voor hondenliefhebber hond jarig hondenspeelgoed hondenspeeltjes schattige honden Surprise Your Dog team cadeaus hondenliefhebber denkspelletjes hond kerstcadeau honden houdenvanhonden puppy cadeaupakket cadeau voor puppy cadeau puppy

We kennen ze allemaal wel, schattige honden en dan vaak de puppy’s. Maar hoe schattig was Pien eigenlijk als pup? Nou ik kan je vertellen, Pien was echt heel schattig. Zo schattig dat ik eigenlijk stiekem nog wel eens hoop dat Pien nog een kleine schattige hond was.

honden cadeau's cadeau voor hondenliefhebber hond jarig hondenspeelgoed hondenspeeltjes schattige honden Surprise Your Dog team cadeaus hondenliefhebber denkspelletjes hond kerstcadeau honden houdenvanhonden puppy cadeaupakket cadeau voor puppy cadeau puppy

Waarom vinden we puppy’s zo schattig?

Het is vast wel herkenbaar voor je dat je puppy’s heel schattig vindt. De eerste ontmoeting tussen mij en Pien was geweldig. We waren meteen dikke maatjes zoals je kunt zien in de middelste foto. 🥰 Ik wilde haar direct knuffelen en nooit meer loslaten. Blijkbaar is dit een bekend psychologisch verschijnsel genaamd “cute aggression”. Hieronder leggen Pien en ik je wat meer uit over dit fenomeen. Veel leesplezier en vooral, geniet van alle schattige honden!

Waar komt ‘cute aggression’ vandaan?

Ik vroeg me af waar “cute aggression” nou vandaan komt. Hebben we dat bij elke schattige hond die we zien? Volgens de wetenschap is het nog niet helemaal duidelijk waar het gevoel precies vandaan komt. Tot nu toe wordt er gedacht aan een kleine kortsluiting in de hersenen waarbij dopamine vrijkomt. Dus op het moment dat we een schattige hond zien, krijg je te maken met een geluksgevoel.

Echter, bij te extreme positieve emoties kunnen onze hersenen automatisch deze gevoelens onderdrukken. Hierdoor ontstaat er een tegenovergestelde emotie (agressie) die zich bij het zien van een schattige hond uitten. Dat verklaart misschien ook wel waarom ik Pien zo stevig wil knuffelen altijd…🥰

Kom maar van die schattige honden wolk af.

Met dank aan de “cute aggression” worden de extreme positieve gevoelens dus vaak automatisch onderdrukt. Hierdoor blijven we gelukkig niet blijven hangen bij de schattigheid van honden. Onze hersenen schudden ons eigenlijk wakker! ‘Blijf niet in de schattige honden bui en zorg goed voor je trouwe viervoeter!’.

Pien en ik zijn van de schattige honden wolk af, jullie ook al?

Pootje van Pien🐾 en Pleun

Share :

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categoriën

Populaire Berichten

Archief

Instagram